A “biztos” munkahely bizonytalansága

A “biztos” munkahely bizonytalansága…

Ha alkalmazott vagy, bizonyára megéltél már olyan helyzeteket, melyekben kötöttnek, megalázottnak érezted magad, vagy akár egyik másodpercől a másikra meg (sem) köszönték az addig elvégzett munkádat, egyszerűen egy tollvonással keresztül húzták a terveidet…, feltéve, ha neked vannak céljaid, melyeknek a megvalósításához tervek is szükségesek.

A “biztos” munkahely bizontalansága…

A XXI. században vagyunk, amikor a “digitalizációs forradalom” zajlik, aminek következményeként munkahelyek százezrei szűnnek meg világszerte. Amit automatizálással meg lehet oldani, azt meg is oldják a munkahelyeken. Amit nem, ahhoz nagyon erős hivatástudat kell, lásd egészségügy, vendéglátás, tűzoltóság, rendőrség stb. A hivatástudat szép, nemes és lehet igazán szeretni, amit az ember csinál. A kérdés az, hogy az ember tud-e általa pozitívan fejlődni, pénzügyileg előrelépni, álmokat megvalósítani. (A másik kérdés persze az, hogy vannak-e álmok, mik azok, mik az igények stb. :))

A “biztos” munkahely bizonytalansága…

A “biztos” munkahely bizonytalansága nagyon stresszelő, és a stressz van a legnegatívabb hatással a szervezet működésére. Ha az ember alkalmazott (A) és örökösen a “megfelési kényszer” nyomása alatt van, az előbb-utóbb kikészítí, fásulttá teszi. Ebből kijönni komoly kihívás, de meg lehet valósítani és nagyon megéri. Ha az ember vállalkozó (B), és folyamatosan ügyfelekért kell aggódnia, az is stresszforrás lehet. Ha rendszert épít (C), melyet automatizál, vagyis a rendszer alvás közben is bevételt biztosít a számára, akkor az erősen nyugtató hatású 🙂 Ha invesztorrá, befektetővé válik (D), és megtanulja, hogyan tudja a pénzt “uralni”, akkor szabad emberré válik. (Pénzügyi/Időbeli Függetlenség)

(“A”, “B”, “C”, “D” Robert Kiyosaki Cash Flow négyszögeit jelöli. A “C” -re egyik megoldás lehet az eMeLeM – Network Marketing… Annak látszó rengeteg van, ezért jól figyelj oda a választáskor)

Robert Kiyosaki, cashflow

Ha szeretnél nekem írni, kattints a linkre https://radoh1.com/contact/

%d bloggers like this: