Fogadalmak vagy Célok?

Fogadalmak vagy Célok?

Néhány nappal ezelőtt megvettem egy belépőt az NWM iparág egyik TOP emberének egy online előadására. (Kemény 20$ volt és 90 perc a drága idömből. :))

Sokmindenről volt szó, többek között Célok meghatározásáról.

Bemutatta, hogy Miért Nem valósulnak meg a Fogadalmak? (Ezt most nem fogom itt részletezni…)

Tudod, év vége felé 10 emberből 9 megfogad néhány dolgot, hogy mit fog tenni a következő évben? A következő év 3. hónapjának végén már csak 4 ember marad, év végéig 1 megy végig az úton. Az az 1 azért, mert nem fogadalmat tett, hanem Cél-ként határozta meg azt, amit meg akart valósítani, el akart érni. A cél mögött mindig áll egy motiváció, és a motiváció mögött AZ ÉGŐ VÁGY.

Az ÉGŐ VÁGY olyan erős belső indíttatás valaminek a megvalósítására, mint gyermektelennek a gyermek utáni vágy, avagy víz alatt az oxigén, avagy mikor rózsaszín köd borítja az elméd a szerelemtől, a szerelmeddel lévő együttlét utáni vágy.

Fogadalom helyett tehát Célokat fogalmazz meg, írd le őket, és azt is, hogy Miért lesz az jó neked, és/vagy másoknak, ha megvalósítod, amit leírtál. A fogadalom nem fog tartósan motiválni. Az Égő Vágy igen. Ha Az Égő Vágy mögött a Küldetésed áll, akkor megállíthatatlanná válsz.

A Fogadalom lapos lesz. Milliók fogadják meg, hogy abbahagyják a cigarettázást, vagy az alkohol fogyasztást minden év végén. Töredékük teszi meg, és azok közül is néhányan lesznek “tiszták”, vagyis megszüntetik a függőségüket. Ez pedig kemény munka. Kő kemény munka. Fejben. Felülírni egy szokást. A motiváció indít el. A szokás tart meg az utadon.

Örülök, hogy elolvastad, látogass vissza máskor is a honlapomra.

Üdv.

Hajnal

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: